Terrasheater kopen? Gebruik onze ervaring voor een goed advies.

Terrasheater wijzer

Een terrasheater kopen is zo gebeurd maar heb je dan ook de juiste keuze gemaakt. Welk soort terrasheater infrarood werkt het beste voor mij? Deze en veel andere vragen komen voorbij in deze terrasheater wijzer en proberen we voor u zo goed mogelijk te beantwoorden. Het doel is dat uw met uw opgedane kennis de beste elektrische terrasheater koopt die ook echt werkt voor uw terras.

Solamagic S3 2500 Terrasverwarmer terrasheater

Goedkoop is duurkoop

Het gezegde de lage prijs is al lang vergeten maar de ergernis duurt voort is hier helemaal van toepassing. Goedkope terrasheaters worden aangeboden met de mooiste beloften, we zien bijvoorbeeld een elektrische terrasheater aanbieding, vermogen 2000W met de capaciteit 21M² te kunnen verwarmen. Dit kan zelfs een professionele terrasheater niet waarmaken. Als bonus krijgt u ook nog een compleet rood verlicht terras erbij. Wij houden niet van overdrijven, dit leid slechts tot teleurstelling en een ontevreden klant. Op een gemiddeld terras dat niet al te veel wind vangt kan een 2000W terrasheater 12M² terras echt goed verwarmen. 16M² is echt maximaal als alle omstandigheden perfect zijn.

De Infrarood Terrasheater

Er zijn nogal wat misverstanden over infraroodverwarming. Om te beginnen zijn er meerdere soorten infrarood, laten we even in het kort uitleggen wat is wat!

IR-A Korte golf

IR-A Bereik: Dit type is in infrarood verwarming met grote voorsprong winnaar. De extreem hoge lamptemperatuur geeft het meeste infraroodstraling per watt (92%) en is ook het verst voelbaar tot wel 4 mtr ver. Door de extreem hoge temperatuur komt er helaas ook zichtbaar licht vrij. De betere lampen in HeleN kwaliteit geven een geel / oranje licht. Hierin zijn nog Low en Ultra Low  Glare varianten met kleurfilter waarover verderop meer. Onze mening is dus: Een terrasverwarmer die geen licht geeft is ongeschikt voor buiten en stelt teleur. De beste keus is IR-A techniek.

IR-B Middengolf

IR-B Bereik: In middengolf bereik vallen heaters die minder licht afgeven. Dit zijn de heaters met gloeibuizen / spiralen. De bereikte temperatuur is lager IR-A techniek. Hierdoor zijn deze toestellen ( in ons assortiment) wat langer en zijn zwaarder in vermogen dan de IR-A heaters. Zo word er deels de iets lagere prestatie gecompenseerd.Het bereik van IR-B heaters ligt tussen de 2-3 mtr.

IR-C Langegolf

IR-C Bereik: Hierin vinden we de toestellen die helemaal geen licht geven zoals heatpanels en infrarood panelen. De oppervlakte temperatuur beweegt tussen de 90 en 300 graden wat dan ook meteen de opbrengst aangeeft. Alleen geschikt in gesloten ruimten en montage direct boven de zitplaats. Bij een afstand van meer dan 1,5 van object naar heater word de warmtestraling ontoereikend.

Kwaliteitslampen

IR-A, IR-B en IR-C worden te pas en onpas toegekend aan terrasheaters. golden halogeen, redsun, golden shadow en nog veel meer benamingen kom je tegen. In het donker zie je een compleet rood terras en weet je genoeg, geen kwaliteit dus. Zelfs heatstrips worden aangeprezen als kortegolf toestel. Alle IR-A toestellen zijn uitgerust met Toshiba, Dr. Fisher of Philips HeLeN korte golf lampen met vele zorgeloze branduren tot wel 5000 uur.

Het verschil tussen een goedkope terrasheater en professionele terrasheater

De goedkope terrasheater maakt meestal gebruik van lage kwaliteit halogeenlampen die herkenbaar zijn aan het vaak compleet rode terras. De warmte opbrengst is bedroevend, soms is dit nog niet de helft van een professionele terrasverwarmer. Anders gesteld verbruiken ze evenveel energie maar het rendement warmte is maar de helft. Een professionele terrasheater maakt gebruik van de HeLeN kortegolf lamp welke veel heter word en daarmee meer warmte afgeeft over een grotere afstand. Deze lamp is herkenbaar aan het geel/oranje licht dat hij afgeeft, het meest te vergelijken met een 60W gloeilamp. Dit type word het meest toegepast als horecaverwarming, een ondernemer wil immers laten zien dat hij een verwarmd terras heeft.

Kwaliteit

Alle door ons geleverde kortegolf infrarood heaters hebben dit type lamp gemonteerd. Hierin kiest u zelf voor de verschillende Low Glare mogelijkheden. Ook een belangrijk verschil is de reflector spiegel, deze worden met de grootste zorg ontworpen voor een zo goed mogelijk resultaat.  Denk ook aan de kwaliteit van lak of coatings die vaak na korte tijd al afbladderen.

HeLeN, Low Glare of Ultra Low Glare Heater

De professionele HeLeN lamp is in de afgelopen jaren nog steeds verbetert in meerdere types met verschillende eigenschappen.

HeLeN:
Dit type is zoals besproken de meest gebruikte en geschikte lamp als horecaverwarming. Het rendement van deze lamp is ruim 92%. Direct krachtig warm, geen rood licht. Deze lamp is herkenbaar aan het geel/oranje licht dat hij afgeeft, het meest te vergelijken met een 60W gloeilamp

HeLeN Low Glare;
Deze verbeterde infraroodlamp heeft een kleurfilter verwerkt in het lampglas. Dit type geeft na opstarten wat roder licht, dit zakt na c.a. 1 minuut weg. De lichtopbrengst is tussen 70 en 80% minder als de standaard HeLeNlamp. Dit maakt een Low Glare uitvoering bij uitstek geschikt voor particuliere terrasverwarming.

HeLeN Ultra Low Glare:
Het nieuwste type is uitvoering HeLeN Ultra Low Glare, het is met nieuwe technieken in het lampglas gelukt de uitstraling van licht verder terug te dringen naar 80 tot wel 90% zonder op warmte in te leveren. Dit type is het beste te koop voor het particuliere terras.

Hoe kan ik mijn terrasheater het beste monteren

Een terrasheater word het liefst gemonteerd op hoogtes van minimaal 2 tot maximaal 2,7 mtr. Hoger mag ook maar dan is het raadzaam een hoger wattage te kiezen. Op deze hoogte is er maximale verdeling van infraroodwarmte en word het grootste oppervlak bestreken. Is het te verwarmen terras breder dan 4 mtr is het advies 2 toestellen te plaatsen omdat 1 toestel niet breder dan 4 mtr kan bereiken. De meeste terrasheaters worden geleverd compleet met wand en plafondsteun.

Een terrasheater op houten wand monteren is geen enkel probleem de originele producten gebruikt worden. Enkele gebruiken een speciale plafondstift zodat de straler zwenkbaar is. Voor een afgewerkt plafond zijn er enkele inbouw heaters met speciaal ontworpen inbouwframe.

Het beste merk terrasheater kopen

In ons assortiment hebben we de beste merken Europese terrasheaters met allen een zeer goede reputatie. Welke kortegolf terrasheater ofwel shortwave heater u ook kiest, u kunt hier niets verkeerd aan doen. Wat we u wel kunnen melden is dat een flink  deel klanten bij bezoek showroom kiezen voor een Harcosun Ultra Low Glare. Na vergelijk en terrasheater test tussen de verschillende merken word opvallend vaak voor de Harcosun heater gekozen. Een kostbare terasheater hoeft dus niet perse beter te zijn. Het product design, wel of geen ingebouwde dimmer en naamsbekendheid maakt snel een groot verschil in prijs.

Harcosun Ultra Low Glare terrasverwarmer

Regelbare terrasheater met afstandsbediening

Wanneer een terrasheater met dimmer en afstandsbediening? In de meeste gevallen is een terrasheater met afstandsbediening en / of dimmer niet perse nodig tenzij bewust heeft gekozen om uw overkapping ook in vroeg voorjaar en late zomer te gebruiken. U heeft dan extra vermogen geïnstalleerd wat te veel van het goede is voor de normale zomer. In deze situatie is het prettig om de verwarming te kunnen regelen.

Regelbare terrasheater dimmers

Dimmen van een terrasheater gebeurd met vermogen regelaars van de beste kwaliteit. Wij leveren merk specifiek en universeel installatie dimmers tot 4kW capaciteit. Hiermee kunt u meestal in 3 standen tot traploos regelbaar zonder dat het apparaat gaat brommen of licht gaat pulseren zoals vaak gezien bij de goedkope toestellen. De installatie dimmer kan achteraf altijd nog geïnstalleerd worden. Bediening is ook weer meerkeuze, wilt u handbediening of draadloos regelen? Draadloos kan weer via RC (radiogolf), Bluetooth app of zelfs 0-10V domotica signaal.

Draadloos schakelen

Het draadloos aan en uitschakelen van terrasheaters is vooral handig en bespaart u ook de installatiekosten van schakelaars en extra leidingen over de muur. Dit laatste is ook niet het mooiste om te zien. Met draadloos schakelen hoeft u enkel een spanningvoerende stroomleiding aan te leggen met aan het einde een lasdoos of stopcontact. Hierin word eenvoudig een draadloze ontvanger schakelaar gemonteerd / geplaatst die u vervolgens weer eenvoudig tot 30 mtr afstand bediend met een draadloze handzender. U heeft al een complete draadloze schakelset 3500W voor € 39,-

Hoe veel watt terrasheater heb ik nodig

Om een terras goed te verwarmen zijn er een paar zaken om rekening mee te houden. Is het terras open of gesloten? Dat wil zeggen windvrij of niet. Op een windvrij overdekt terras haal je met een 1500W kortegolf heater tot maximaal 12 M². Op een niet overdekt terras met wat wind is dit maximaal 6M². Het is een feit dat kortegolf infrarood het sterkst is en de grootste reikwijdte heeft maar veel wind leid tot een flinke afname van capaciteit. In normale omstandigheden is voor gebruik tijdens zomerperiode een vermogen van 1500W voor c.a. 8M², 2000W voor c.a. 12M².  Hiermee zit u altijd goed. Wilt u bijvoorbeeld een terras van 5 mtr breed en 3 mtr diep verwarmen heeft 2 toestellen van 1500W of 2000W nodig om over de hele breedte de warmte goed te verdelen.

Tansun Monaco Ultra Low Glare

Terrasheater aanbieding

Ons best verkochte toestel Harcosun Ultra Low Glare hebben we voor u geselecteerd als terrasheater aanbieding. Vele tevreden klanten gingen u voor.

You've just added this product to the cart:

De waardering van www.harcotrading.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 270 reviews.