Terrasverwarmer elektrisch

Terrasverwarmer elektrisch

De terrasverwarmer elektrisch bestaat in vele uitvoeringen, alleen al binnen de elektrische terrasverwarmers raakt u snel de weg kwijt. Er vallen termen zoals langegolf infrarood, middengolf infraroof en kortegolf infrarood terrasverwarming. HeLeN, Low Glare, Ultra Low Glare, wat word hier mee bedoeld?  Welk model infrarood terrasheater is de beste? Omdat hier niet perse de beste aan te wijzen is kan het handig zijn inzicht te krijgen in verschillen in de onderlinge prestaties waardoor het ene model terrasverwarmer beter presteert in een bepaalde situatie als de andere. Langegolf infrarood word niet behandeld, deze techniek is gelijk aan de bekende bouwmarkt producten met gloei-elementen die een bijzonder slecht rendement hebben, dit betekent dat de verbruikte energie maar voor een klein deel in infraroodstraling omgezet worden ofwel nagenoeg niet voelbaar zijn op afstand. Voor deze types geld letterlijk goedkoop is duurkoop. Ik zeg het maar gewoon, een goedkope terrasverwarmer elektrisch kopen lukt hier niet. In de onderliggende alinea leggen wij u stap voor stap uit wat de gebruikte termen betekenen zonder al te technisch te worden.

terrasverwarmer elektrisch Een warm terras Tansun Monaco Double

Terrasverwarmer elektrisch met middengolf infrarood

Een middengolf terrasverwarmer elektrisch is een uitvoering welke bijna tot geen licht afgeeft, bijvoorbeeld de donkerstraler, ook wel Heatstrip of warmtepaneel genaamd. De oppervlakte temperatuur van deze heatpanels is maximaal 400 graden. Deze toestellen hebben een zeer lange opwarmtijd van minstens 15 minuten. Deze toestellen moeten altijd windvrij en zo dicht mogelijk boven het te verwarmen terrasgedeelte geplaatst worden in verband met de maximale reikwijdte van 2,5 mtr. Deze vorm van infrarood terrasverwarming is eigenlijk het meest geschikt voor gesloten tuinkamers, serres, badkamer e.d. Er zijn ook modellen middengolf terrasheater elektrisch zoals Bromic of Heatscope welke voorzien zijn van een tungsten buis met daarin een gloeispiraal.  Dit type infrarood verwarming bereikt een oppervlakte temperatuur van ruim 700 graden waardoor het rendement en belangrijk de reikwijdte verbetert naar maximaal 3 mtr. Deze heaters worden ook sneller warm en geven maximale warmte in c.a. 3 minuten. Deze vorm van infrarood terrasverwarming komt net in het zichtbare bereik van infraroodgolven terecht waardoor deze terrasheaters een minimaal zacht licht afgeven vanaf de gloeispiraal. Deze modellen zijn perfect om toe te passen in windarme gesloten en half open overkappingen te plaatsen.

Terrasverwarmer elektrisch met Korte Golf Infrarood 

Kortegolf infrarood is de meest krachtige variant terras verwarmer op de markt. Korte golf infraroodlampen bereiken een temperatuur van 900-1000 graden en worden het verste gedragen door de lucht wat neerkomt op een gemiddelde reikwijdte van 3 – 4mtr (afhankelijk van het gekozen vermogen). Ook het rendement van ruim 92% is fantastisch, de verbruikte energie word bijna geheel omgezet in infraroodstraling en slechts 8% verdwijnt als warmte lucht wat we buiten als verloren beschouwen.  Deze lucht verwaaid immers. Van dit type infrarood heeft u dus het minste vermogen nodig om tot een goed resultaat te komen. Om u op een eenvoudige manier duidelijk te maken wat de onderlinge verschillen zijn kunt u onderstaande uitleg het beste even doorlezen, u heeft dan snel een idee wat voor de beste terrasverwarmer elektrisch is.

Terrasverwarmer met Philips HeLeN of Dr.Fischer kortegolf lamp

De eerste termen HeLeN of dr. Fischer komt u al snel tegen. De echte kortegolf halogeen kwaliteitslampen met 92% rendement zijn van het type HeLeN ook bekend als de dr.Fischer kortegolf lamp. Dit is hetzelfde type lamp alleen verschillend van merk. De meest gebruikte merken zijn Philips of Toshiba lampen. De HeLeN en Dr. Fischerlamp herkent u aan de geel-oranje kleur licht bekend van de Horeca terrassen waar liefst een zo sterk mogelijke lamp toegepast word. Dit type lamp geeft best veel licht af maar dat is voor een restaurant of cafe niet erg, hier moeten we opvallen en laten zien dat er terrasverwarming op het terras aanwezig is voor de potentiële klant. De goedkope versie van deze lamp is weer te vinden in meestal de bouwmarktmodellen onder de benaming golden e.d.herkenbaar aan het fel geel of knalrood licht met als resultaat een terras verlicht in de verkeerde sfeer. De HeLeN lamp is geplaatst in terrasverwarmer elektrisch modellen zoals de Harcosun, Burda Term2000, Tansun en Solamagic. Wilt u sfeer houden op uw terras leest u dan de volgende alinea’s.

Terrasverwarmer elektrisch met Low Glare

Een terrasverwarmer elektrisch met Low Glare HeLeN lamp is qua verwarmend vermogen nagenoeg gelijk aan de normale HeLeN lamp met het belangrijke verschil de hoeveelheid uitgestraald licht. Dit type geeft tussen de 70 en 80% minder licht op het terras als de gewone uitvoering en daar mee bij uitstek geschikt voor de particuliere terrassen. Met dit type kunt u dus een aangename sfeer creëren zonder een overdaad aan kleur en licht over uw terras. Een goede infrarood terrasverwarmer elektrisch met zeer goede Low Glare lamp is onder andere onze best verkochte Harcosun.

Terrasverwarmer elektrisch met Ultra Low Glare

Ultra Low Glare is de nieuwste techniek in infrarood terrasverwarming. Ook hier weer de bekende HeLeN kortegolf lamp maar nu met een door-ontwikkeld kleurfilter wat de laatste resten rood licht uitfiltert en omzet naar een aangename amber kleur voor een ambiente sfeer op uw terras. Let op, dit type geeft niet minder licht als de low glare maar wel een aangenamere kleur. Toestellen met deze infraroodtechniek zijn bijvoorbeeld de Harcosun, Burda Term 2000, Tansun Ultra Low Glare en Solamagic S2 en Solamagic S3 modellen.

Bij Harco Trading bent u aan het juiste adres voor al deze keuzes. Wij bieden u grotendeels uit voorraad een ruime keus uit diverse merken professionele terrasverwarming met diverse besturings en montagemogelijkheden voor een goed verwarmd terras. Van eenvoudig te bedienen terrasheater tot luxe design met ingebouwde dimmer met afstandsbediening. Twijfelt u nog? Neem contact met ons op en vertel ons uw afmetingen van uw terras en de beschikbare stroomgroepen. Zo kunnen wij u perfect adviseren welke terrasverwarmer elektrisch het beste bij uw mogelijkheden past voor een goed resultaat. U krijgt normaal gesproken dezelfde dag nog een uitgebreid advies.

Natuurlijk hebben wij voor u nog meer pagina`s met informatie over infrarood terrasverwarming,

Hoe werkt een infrarood verwarming eigenlijk?

Terrasverwarmingwijzer

Infrarood terrasverwarming kopen

De waardering van www.harcotrading.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 268 reviews.